Despre carte

Dragă Ionuț,

Mă grăbesc să fiu primul – sau, dacă nu am reușit, unul dintre primii – părinți din Sfântul Munte care să te felicite pentru cartea „Cu picioarele pe Pământ”.

Sunt părintele Teologos Vatopedinul, unul din părinții români de la Vatoped și faptul că îți scriu se datorează unui șir de mai multe întâmplări mai mult sau mai puțin „întâmplătoare” care toate duceau/duc la tine.

După o scurtă „răsfoire” a cărții, pe care am descărcat-o de la pagina de web a Centrului de Strategii Aplicate am rămas plăcut impresionat de conținutul acesteia. Socotesc că această care este mai mult decât frumoasă. Este necesară.

Însă, după cum foarte bine știi, problema majoră astăzi nu este corectarea unei cărți care, după cum am mai spus, este o carte foarte bună, după umila mea părere.

Principala problemă astăzi este activitatea învățătorească pentru conștentizarea oamenilor că singura soluție personală și de neam este Hristos, care este exprimat în adevăr numai în Ortodoxie.

De aceasta, îți mulțumesc în numele întregii obști pentru această carte și te așteptăm cu drag la Vatoped când vei voi și să ne aduci câteva exemplare tipărite (dacă nu cerem prea mult) și, mai ales, să ne folosim duhovnicește unii pe alții.

Încă o dată felicitări!

Cu mult drag în Hristos,

Părintele Teologos, Manastirea Vatoped – Sfantul Munte Athos

 

Documentar despre Sfantul Munte Athos – 60 Minutes on CBS News (VIDEO)


by